Selasa, 8 Disember 2015

Bersenam.. Fokus pada matlamat anda

Assalammualikum, tajuk entry macam serius je kan.. hikhik, actually kali ni tetiba je terasa nk menulis kat blog pasal senam, guess why??

Because i am STRESS

before ini google pasal nk hilangkan stress, so mmg kebanyakkan memang suruh berSENAM

tidak dinafikan 7/8 hour habiskan masa kat office sangat meletihkan.. sampai muka pucat
duduk office air cond 8 jam.. peluh pun kuar sikit2 je..

aiii memang x boleh jadi, malas2 pun still kene exercise,
kalau selalu fikir atau tergerak hati tapi x exercise pun x guna kan..

jadi sape yang tersinggah n baca entry pasal senam ni, jangan tunggu dah, x payah nk pk banyak kali
atau rasa malu lagi..

Terus bangun warming up then exercise, main skipping ke, lompat bintang ke, joging setempat atau menari zumba

FOKUS senam untuk HILANGKAN STRESS, untuk dapatkan semangat semula.. dan yang penting untuk SIHAT.. bukan hanya makan suppliment or makanan berkasiat, senam juga penting dalam hidup..

everyday only 30 minute .. masukkan senam dalam list aktiviti hidup anda..

Check balik aktiviti hidup anda semua.. What i doing in all my day.. Then put exercise on the list..

SELAMAT BERSENAM YEAHHH.. ;)



p/s : baca post ni feeling atas laut bagi segar sikit.. 

Isnin, 6 April 2015

DIY Tag Wedding

hi..
i had made some DIY tag wedding..

material : card paper, flowers petal, jute, UHU glue, ribbon, organza ribbon & button



1. Firstly glue 2 layers organza and plain ribbon together on printed tag.


 2. After that tie the jute then glue together with flowers petals and button.



 3.  Glue ribbon on the bottom tag.


4. Finish..

Selasa, 31 Mac 2015

Purple Art Frame Canvas

Assalammualaikum wbt.
aiii..

My brother wedding ceremony will coming soon.. 
so i decided to make something special to put at guest book table.it just for fun 

So, tadaaa.. simple art frame for my beloved brother n wife




I will put the picture at the middle of canvas. emmm guess what picture are suitable yaa.. oh i know.. wait for it yea.. 





Material : 
Stretched Canvas 12 x 12, Gesso, Acrylic Color Purple & Blue, Attic Shape, Resin Flowers, Paper Flowers, Bead & Some metal stuff..

this not finish yet, i will update so soon how it look like at Guest Table.. 

See soon.. bye..